Την αυριανή μέρα αναμένεται να υπάρξουν νεότερα για τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους αφού  σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη στην αποψινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Οι ίδιες πηγές ωστόσο εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αύριο θα ανακοινωθεί η συμφωνία "σχεδόν 100%".

Άλλωστε, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφού επιβεβαίωσε πως θα συναντηθεί στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογράμμισε ότι έχει ακόμη «μερικά προβλήματα» να λύσει με την Ελλάδα.

«Εξακολουθώ να έχω μερικά προβλήματα να λύσω σε σχέση με αυτό που έχει συμφωνηθεί να αποκαλείται η ελληνική περίπτωση, κάτι που με υποχρεώνει να έχω διάφορες συναντήσεις σήμερα, περιλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών για την Ανάπτυξη στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του πριν την αναχώρηση για τις Βρυξέλλες, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας έντιμος και αμοιβαίος συμβιβασμός που θα δώσει τέλος στην κρίση στην Ελλάδα και θα της δώσει περιθώρια να φύγει από την οικονομική ασφυξία.