Μόνο τυχαία δεν είναι η επίθεση του Θάνου Μωραίτη στον Κώστα Καραμανλή, με αφορμή όχι δήλωση, αλλά διαρροή της εφημερίδας Real News, σύμφωνα με την οποία , ο Κώστας Καραμανλής σε δείπνο που παρέθεσε σε βουλευτές και στελέχη, είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε καλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες το 2010, από τον Αλέξη Τσίπρα το 2015.

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου με δημόσια δήλωση του έκανε σφοδρή, σφοδρότατη επίθεση στον Καραμανλή, κάνοντας λόγο για «απύθμενο θράσος για τον πολιτικό που εδώ και πέντε χρόνια κρύβεται στη Ραφήνα, κάνοντας πολιτική χαβαλέ μέσα από ταβέρνες, με διαρροές και ευφυολογήματα, χωρίς να έχει πει μισή κουβέντα για την καταστροφική διακυβέρνηση του».

Τα λόγια του Μωραίτη, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως απηχούν τις προσωπικές απόψεις του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, για τον Κώστα Καραμανλή. Από την Παναγή Κυριακού πάντως, δεν θέλουν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο για την συγκεκριμένη τοποθέτηση, λέγοντας πως «ο κόσμος καταλαβαίνει τι νόημα έχουν αυτές οι επιθέσεις» .

Αρκετοί μάλιστα βλέπουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ήθελε να στήσει ξανά ένα δίπολο με τον Καραμανλή, αναβιώνοντας το El Clasico της ελληνικής πολιτικής σκηνής, καθώς η δημοφιλία του Καραμανλή, θα ξύπναγε τα αντίστοιχα αντανακλαστικά του κοινού στο οποίο θέλει να απευθυνθεί ο Παπανδρέου. Αυτό ωστόσο το... χατίρι, δεν πρόκειται να το κάνουν από την πλευρά του Καραμανλή, καθώς δεν πρόκειται , όπως λένε να μπουν στην διαδικασία, για οποιαδήποτε απάντηση στους…. παπανδρεικούς.