Επιστολή-παρέμβαση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής έστειλαν έξι μέλη του Οργάνου με θέμα την ανασύσταση του σοσιαλιστικού Κινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια.
Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Πούλιος Κώστας και Τσιόκας Χάρης.
                                                                             
"Έχουμε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην τελευταία του ευκαιρία. Ο δρόμος της μετάλλαξης του κινήματος σε συμπλήρωμα νεοσυντηρητικών σχημάτων, δημιουργημάτων κορυφής , δεν ταιριάζει ούτε με την ιδρυτική του ταυτότητα ούτε με την διαδρομή του! Στο ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα, δεν αρμόζει ούτε η υπεκφυγή ούτε η απόκρυψη" αναφέρουν μεταξύ άλλων.
"Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις  την απαίτηση χιλιάδων πολιτών που διαχρονικά στήριξαν την παράταξη, ανεξάρτητα αν το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ,για:
Σεβασμό στην πολιτική αυτονομία, στο όνομα, στα σύμβολα, στην ιστορία και στις αρχές του Πανελλήνιου  Σοσιαλιστικού Κινήματος.  Οι αποφάσεις για αλλαγές τους αποτελούν προνόμιο των μελών και των φίλων του και κανείς άλλος δε νομιμοποιείται να αποφασίζει για αυτές, ερήμην τους" τονίζουν.
Στη συνέχεια κάνουν λόγο για την ανάγκη μιας άμεσης, διαφανούς και αξιόπιστης ως προς την διοργάνωση συνεδριακή διαδικασία ανάταξης, του  -πολιτικά και οργανωτικά - αυτόνομου σοσιαλιστικού χώρου.
"Ένα συνέδριο που στην πολιτική του ατζέντα θα έχει ως κυρίαρχο στοιχείο την  αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος και την απεμπλοκή από την ατελέσφορη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

 Με ανοιχτό και όχι προσχηματικό κάλεσμα για πανστρατιά, χωρίς αποκλεισμούς. Με διάλογο εφ΄ όλης της ύλης, από μηδενική βάση, χωρίς προαπαιτούμενα. Με ισοτιμία όλων, χωρίς προβάδισμα κάποιων «πεφωτισμένων».  Με αδιάβλητες διαδικασίες που θα εγγυηθεί η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης και όχι διαχρονικοί κομματικοί παράγοντες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ώστε να προκύψουν με αξιοπιστία: η άλλη πολιτική, οι άλλοι πρωταγωνιστές της, οι αναγκαίες προοδευτικές συγκλίσεις και συμμαχίες", σημειώνουν.

"Χωρίς να αποτελούμε μια ακόμη «ομάδα» στο ήδη κατακερματισμένο και σε αποσύνθεση κομματικό σκηνικόπιστεύουμε πως, αυτοί  είναι οι απόλυτα απαραίτητοι όροι για να συμμετάσχουμε σε κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση και ανασύστασή της παράταξης από την κοινωνία, από τις πραγματικές δυνάμεις που συγκρότησαν και συγκροτούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα" καταλήγουν τα στελέχη της ΚΠΕ.