Δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της η Γιάννα Αγγελοπούλου όταν την περασμένη Παρασκευή την ενημέρωσαν από κυριακάτικη εφημερίδα ότι η συνέντευξη που παραχώρησε σε συνεργάτη του εντύπου, δεν θα δημοσιευτεί τελικά. Ξαφνιάστηκε αλλά φυσικά δεν αντέδρασε. Έμεινε ωστόσο με την απορία πώς είναι δυνατόν μια μεγάλη εφημερίδα να χειρίζεται έτσι δημόσια πρόσωπα και δημοσιογραφικό υλικό.

Η υπόθεση ξεκινά από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μετά την αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα», μιας ενδιαφέρουσας συνομιλίας που είχε η κυρία Αγγελοπουλου με δημοσιογράφους, στους οποίους εκμυστηρεύτηκε σκέψεις και απόψεις, σχέδια και προσδοκίες της. Η Γιάννα είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να εκφράζει τις απόψεις της για την πολιτική ζωή της χώρας, εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι τυχόν ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνηση δεν μπορεί να αποτελεί καταστροφή, διατύπωσε τη θέση ότι εαν δεν υπάρξει συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, με υπερψήφισή του από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, τότε πρέπει να πάμε σε εκλογές και εμφανιζόταν βέβαιη ότι δεν θα την προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα το πολιτικο σύστημα γιατί τη φοβούνται και δεν την ελέγχουν.

Η συνέντευξη έκλείστε και δόθηκε μέσα στην εβδομάδα, με τη συμφωνία της δημοσίευσης αυτή την Κυριακή. 

Η απόφαση της διεύθυνσης της εφημερίδας αποτελεί ενα μυστήριο, με τις επίσημες διαρροές να αναφέρουν ότι η Γιαννα δεν έλεγε κάτι νέο στη συνέντευξη, σε σχέση με όσα είχε δημοσιεύσει το «Πρώτο Θέμα» και για αυτό δεν δημοσιεύτηκε η συνέντευξη. ’λλες πηγές, ωστόσο, και κυρίως άνθρωποι που μιλούν με το περιβάλλον της κυρίας Αγγελοπούλου, λένε ότι πιθανόν τα λεγόμενά της να ενόχλησαν και γι' αυτό «κόπηκε» η συνέντευξη.

Όπως και να έχει, η επιστροφή της κυρίας Αγγελοπουλου στη δημόσια ζωή ειναι γεγονός έτσι κι αλλιώς και σίγουρα δεν είναι μια παρουσία που περνά απαρατήρητη.