Τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επισκεφθεί το ερχόμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το 6ο και τελευταίο προσυνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 9 Μαΐου, ως προάγγελος του 16ου τακτικού συνεδρίου. Η άφιξη του πρωθυπουργού στην πόλη της Βόρειας Ελλάδας τοποθετείται χρονικά το βράδυ της Παρασκευής, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας πυκνής ατζέντας επισκέψεων και επαφών.

Γεραπετρτίτης, Παπασταύρου και Δένδιας στο προσυνέδριο της ΝΔ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρωί του Σαββάτου, στις 10:00, ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το μουσείο ευρημάτων από τις ανασκαφές του Μετρό «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις», το οποίο στεγάζεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική βαρύτητα, που αναδεικνύει τον αρχαιολογικό πλούτο της πόλης. Ακολούθως, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Συμμαχικά Νεκροταφεία στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες. Η περιοδεία θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου στις 12 το μεσημέρι στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο της ΝΔ, με θέμα την «Εθνική Ασφάλεια και Εξωτερική Πολιτική» και ομιλητές τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, καθώς και τον Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο εκτελών χρέη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμυρλής, ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Νανά Αηδονά, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Σημειώνεται πως και οι τρεις ομιλίες των υπουργών, δηλαδή του κ. Γεραπετρίτη, του κ. Δένδια και του κ. Παπασταύρου, αλλά και η αντίστοιχη του κ. Τζιτζικώστα αναμένονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, τόσο από γεωπολιτικής, όσο και από πολιτικής και κομματικής σκοπιάς, δεδομένων των σημαντικών χαρτοφυλακίων που διαχειρίζονται, αλλά και του εσωκομματικού πολιτικού βάρους που διαθέτουν και τα τέσσερα κυβερνητικά στελέχη.