Προσπάθεια της ΕΕ είναι να έχει κοινή συνισταμένη στην εξωτερική πολιτική δήλωσε στα παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος… (απαντώντας στην κ.  Βαλαβάνη, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, σχετική τοποθέτηση της οποία είχε προηγηθεί στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. 

Τόνισε πως η Ελλάδα στήριξε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λέγοντας ότι «δεν έπρεπε να στηρίξουμε το δίκιο του λαού της Ουκρανίας αλλά και να διασφαλίσουμε την ροή φυσικού αερίου από τους αγωγούς της Ουκρανίας.

Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ψάχνει ψηφαλάκια.

Σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας διαρκώς διαφοροποιείται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής απομακρύνοντας το κόμμα του στην δυνατότητα να συμβάλει στις δύσκολες αποφάσεις.

Παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνεργοι γιατροί, κάνοντας παράλληλα λόγο για ελλείψεις γιατρών στα ακριτικά νησιά…

Τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς όπως είπε η  Ελλάδα έχει διπλάσιο αριθμό γιατρών από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Νάντια Βαλαβάνη

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη καταλόγισε στην κυβέρνηση απουσία πολιτικών πρωτοβουλιών

Σημείωσε πως η εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται με κριτήρια σταθερότητας ενώ αναφερόμενη στο ρωσικό εμπάργκο είπε πως όταν επιβάλεις αντίποινα χάνεις την δυνατότητα να επηρεάσεις το μέλλον.

 

 

 

Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία αλλά για να σκέφτονται και να σε υπολογίζουν πρέπει να έχεις και άλλα κέντρα στα οποία μπορείς να στηρίζεσαι.