Με ένα βίντεο που στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη -AI- η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται έξω από το Θέατρο «Ολύμπιον», στη Θεσσαλονίκη, και ανακοινώνει ότι την επόμενη Πέμπτη, 21 του μηνός, θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος. Αφήνοντας από τα χέρια της ένα περιστέρι και κάτω από τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών των θυμάτων των Τεμπών μίλησε για την «Ελπίδα».

Διαβάστε: Μαρία Καρυστιανού: Στις 21 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα - Επιβεβαίωση του parapolitika.gr (Βίντεο)

Μαρία Καρυστιανού: Η ανακοίνωση για  ίδρυση νέου κόμματος μέσω AI βίντεο και οι επόμενες κινήσεις

Προφανώς, με το βίντεο αυτό η Μαρία Καρυστιανού έστειλε ένα πρώτο μήνυμα ότι ο πολιτικός της προσανατολισμός δεν είναι ακροδεξιός, αλλά απευθύνεται στον κεντρώο κόσμο, τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά. Η εικόνα ότι η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών θα κινείτο στον ακραίο δεξιό χώρο δημιουργήθηκε μετά τις αναφορές της για τις αμβλώσεις και το μεταναστευτικό. Τα όσα είχε πει είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει στις δημοσκοπήσεις ένα σημαντικό ποσοστό αριστερών ψηφοφόρων. Να θυμίσουμε ότι τα parapolitika.gr, την περασμένη Δευτέρα, με ρεπορτάζ είχαν αποκαλύψει την ημέρα και το μέρος που θα γίνει η εξαγγελία του κόμματος.



Η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών των θυμάτων των Τεμπών θα έχει δίπλα της στελέχη του κόμματός της, ενώ, όπως λένε στενοί της συνεργάτες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μεγάλες εκπλήξεις. Η Μαρία Καρυστιανού επέλεξε να εξαγγείλει το κόμμα της στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πατρίδα της και δεδομένου ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει ανακοινώσει την ίδρυσή του από τη συμπρωτεύουσα. Το επόμενο διάστημα η Μαρία Καρυστιανού θα ξεκινήσει περιοδείες, καθώς οι συνεργάτες της θεωρούν ότι μόνο να κερδίσει έχει από την επαφή της με τον κόσμο. Παράλληλα, θα υπάρξει και προεκλογική καμπάνια, προκειμένου το νέο κόμμα να συνδεθεί το συντομότερο δυνατόν με το πρόσωπο της Μαρίας Καρυστιανού.

Να θυμίσουμε ότι η Μαρία Καρυστιανού, σε πρόσφατη ανάρτησή της, είχε πει ότι αποδέχεται να είναι αρχηγός του νέου κόμματος. «Αποδέχομαι με τιμή και αίσθημα ευθύνης την παρότρυνσή σας να τεθώ επικεφαλής του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών, που χτίζουμε μέρα με τη μέρα όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο της απάντησής της η Μαρία Καρυστιανού επισήμανε ότι «δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνουν η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο».

Στην απάντησή της ανέφερε ακόμα ότι «η αποφασιστικότητα και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύετε αποτελούν για μένα το πιο ισχυρό στήριγμα. Μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίσω μαζί σας τον ιερό αγώνα για δικαιοσύνη και δημοκρατία, για μια Ελλάδα που δεν θα μας πληγώνει, αλλά θα μας αγκαλιάζει, για μια πατρίδα προστάτιδα των παιδιών μας και των επόμενων γενεών». Αναφερόμενη, μάλιστα, στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, είχε τονίσει ότι «πολλές από τις σκέψεις και τις αγωνίες σας αποτέλεσαν έμπνευση για την ιδρυτική μας διακήρυξη, που τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε στον Άρειο Πάγο και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στον Μάιο. Θα είναι τεράστια η χαρά και η τιμή αν είστε παρόντες σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή, να σφίξουμε τα χέρια, να γίνουμε μια αγκαλιά και να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο».