Τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν πάντα οι δανειστές και η κυβέρνηση τις ακολουθεί, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επικείμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο Παρίσι.

«Εν όψει της προπαρασκευαστικής συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ανεβάζει την παράσταση κόκκινες γραμμές, μόνο που όλοι πλέον γνωρίζουν πως τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν κάθε φορά οι δανειστές και η κυβέρνηση τις ακολουθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υποκριτικά μιλά για φοροελαφρύνσεις», τη στιγμή πως, όπως λέει, η κοινωνία εξοντώνεται μέσω του ΕΝΦΙΑ και εννέα στους δέκα πολίτες ζητούν την κατάργησή του.

«Ενώ οι περισσότεροι και περισσότερες  δοκιμάζονται σκληρά από την παρατεταμένη και εξοντωτική μνημονιακή πολιτική, η κυβέρνηση στήνει σκηνικό επικείμενης ανάπτυξης με τον Πρωθυπουργό να φαντασιώνεται   πως η οικονομία τρέχει με ταχύτητες ράλι», αναφέρει.

«Την ίδια ώρα που το ρεύμα της δημοκρατικής ανατροπής ενδυναμώνεται και η κυβέρνηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, η ελπίδα κρατάει την κοινωνία όρθια που ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.