Με τη «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου η αυλαία των Επιδαυρίων 2026 και την παράταση παρακολούθησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα, η προσωπική φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, Τίνα Δασκαλαντωνάκη και η υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη.

Η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

Η φετινή πρεμιέρα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η «Μήδεια» επέστρεψε στην Επίδαυρο 65 χρόνια μετά την πρώτη ιστορική παρουσίασή της, γεμίζοντας το αρχαίο θέατρο και αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους θεατές. Τα Επιδαύρια 2026 θα συνεχιστούν έως τα τέλη Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων.

mitsotakhs-epidauros__1_
mitsotakhs-epidauros__2_
mitsotakhs-epidauros__3_
mitsotakhs-epidauros__5_
mitsotakhs-epidauros__6_



Η ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

«Χθες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου είχαμε τη χαρά να δούμε την εξαιρετική παράσταση Μήδεια. Οι ερμηνείες ήταν συγκλονιστικές και αποτελούν κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής ιστορίας» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Και συνέχισε: «Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναβίωσε την όπερα Μήδεια του Λουίτζι Κερουμπίνι, εξήντα πέντε χρόνια μετά τη εμβληματική παραγωγή του 1961 με τη Μαρία Κάλλας και την ερμηνεία της να αποτελεί ιστορική στιγμή για την αρχαία τραγωδία υπό τη σκηνοθεσία του Αλέξη Μινωτή.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κουμεντάκη, σε σκηνοθετική ανασύνθεση του Παναγή Παγουλάτου, η παράσταση καθήλωσε το κοινό, καθώς ένωσε τρία χρονικά ορόσημα, το σήμερα, το 1961 και την αρχαία Ελλάδα.

Στο ρόλο της Μήδειας, η εξαιρετική υψίφωνος Άννα Πιρότσι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στην Λίλη Πεζανού για τα σκηνικά αλλά και στην Τότα Πρίτσα για την ενδυματολογική επιμέλεια της παράστασης».

Πηγή φωτ.: ndpphoto.gr