του Γιώργου Λυκουρέντζου




        
        

Χαρακτηριστικά «νεοτρομοκρατίας» η οποία παίζει πολιτικό παιχνίδι και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης αναγνώρισε από τη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης, σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας με συνεχείς καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και …μπαχαλάκηδες, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου αφού όπως προέβλεψε το φαινόμενο θα συνεχιστεί.

«Όταν 15χρονα ρίχνουν μολότοφ, όταν οι μπαχαλάκηδες μισθώνουν τις υπηρεσίες τους, όταν συλλαμβάνουμε δέκα στα Εξάρχεια και μετά από ένα μήνα εμφανίζονται ακόμα 40 τότε έχουμε μπροστά μας ένα νέο φαινόμενο νεοτρομοκρατίας» είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε «Είναι ένα φαινόμενο που θα συνεχίσει. Παίζουν πολιτικό παιχνίδι μέσα από καταλήψεις. Θέλει πολιτική και κοινωνική διαχείριση, όχι μόνο αστυνομική».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις καταλήψεις και τις καταστροφές στην Νομική και στο κέντρο των Αθηνών ο κ. Πανούσης έδειξε να έχει και αυτοκριτική διάθεση λέγοντας πως δεν είναι βέβαιος ότι τα έπραξε όλα σωστά.

Πρόσθεσε όμως ότι για κάθε απόφαση υπήρξε στάθμιση σε σχέση με το τι περισσότερο θα μπορούσε να προκαλέσει. Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τους κ. Βούτση και Παρασκευόπουλο είπε ότι δεν υπάρχει καμία εχθρότητα και προανήγγειλε έλεγχοι της δημοκρατικότητας της αστυνόμευσης από τη Βουλή.