Βόλτα στις γειτονιές του Περάματος έκανε στο πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα τα parappolitika.gr ο κος Μητσοτάκης βρέθηκε στο 1ο δημοτικό και το ειδικό σχολείο Περάματος για τον Αγιασμό της σχολικής χρονιάς, ενώ αμέσως μετά πήγε για καφέ σε παραδοσιακό καφενείο της περιοχής και λίγο αργότερα έκανε περίπατο σε κεντρικό δρόμο του Περάματος όπου συνομίλησε με πολίτες.

Οι συζητήσεις και η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο ΝΟΔΕ της Β’ Πειραιά, Μιχάλη Λιβανό, τον πρόεδρο της τοπικής Περάματος, Νεκτάριο Τζομπανάκη αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Περάματος, Παντελή Ζουμπούλη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα προβλήματα μιας από τις πλέον πολύπαθες περιοχές της Αττικής. Μερικά από αυτά θέματα που συζητήθηκαν ήταν κυρίως για την ανεργία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, το οικιστικό πρόβλημα του Περάματος (το οποίο είναι τεράστιο, αφού μιλάμε για τεράστια αύξηση πληθυσμού χωρίς τις υποδομές να την υποστηρίξουν), την υποστελέχωση του ΕΟΠΥΥ (σε μια περιοχή με πολλούς ανασφάλιστους) αλλά και για τις ελλείψεις στα σχολεία και τις ανύπαρκτες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Φυσικά η οικονομική κατάσταση που επικρατεί ήταν εκείνη που μονοπώλησε τις συζητήσεις ενώ δεν ήταν λίγοι οι συνταξιούχοι οι οποίοι απευθύνθηκαν στον κο Μητσοτάκη ζητώντας του να κάνει κάτι αφού όπως έλεγαν χρήματα δεν περισσεύουν ούτε καν για να πάρουν στα εγγόνια τους κάτι από τα σχολικά που θα χρειαστούν.

Φυσικά δεν έλειψαν οι απαραίτητες selfies με όσους του το ζήτησαν, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν για τον κο Μητσοτάκη ήταν όταν ένα από τα πιο παλιά στελέχη του κόμματος, Ηλίας Ορφανός, του έδωσε μία φωτογραφία του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από τα χρόνια που ήταν ο ίδιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και είχε επισκεφθεί τα γραφεία της τοπικής του Περάματος. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά του είπε «Πρόεδρε, ένα χρόνο μετά έγινε πρωθυπουργός»!

Στο πλευρό του προέδρου βρέθηκαν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Βασίλης Σπανάκης, ο πρώην Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, οι πολιτευτές Αλέκα Γκανά και Καίτη Μαλτέζου αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της Σαλαμίνας, Γρηγόρης Καπετανάκης

Π.Κ.