Τη απάντησή του δίνει ο Βασίλης Σπανάκης σχετικά με την είδηση πως στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και που θέλουν τον ίδιο να εμπλέκεται σε απόπειρα λαθροχειρίας. 

Λίγες ώρες μετά με μία λιτή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το γαλάζιο στέλεχος αναφέρει: "Έπειτα από διάσταση που πήρε γεγονός που συνέβη σήμερα στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, για το οποίο ουδεμία ανάμειξη είχα και το πληροφορήθηκα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για λόγους δεοντολογίας και προσωπικής αξιοπρέπειας έθεσα στην διάθεση του Προέδρου του κόμματος την παραίτησή μου από Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. 

Θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη μου."

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ο κος Σπανάκης αν και εκλεγμένος σύνεδρος, απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΑΔΕΔΥ.

Τότε άλλο στέλεχος του κόμματος, ο Απόστολος Παπαντώνης, ο οποίος είναι μέλος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών και μέλος της ΔΑΚΕ, επιχείρησε, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Σπανάκη - και συγκεκριμένα το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του - να ψηφίσει αντ’ αυτού.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη εγκαίρως τη λαθροχειρία και ζήτησε τη σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη. Λίγη ώρα αργότερα περιπολικό έφτασε έξω από το NOVOTEL και προσήγαγε το στέλεχος της ΔΑΚΕ προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.