Εντονες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού στη θέση του προέδρου του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος που δεν ξεχνούν ούτε πώς έφυγε από την Κουµουνδούρου, ούτε και τις συνεχείς επιθέσεις του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Προφανώς, ο µηνιαίος µισθός του ∆ηµοσίου που θα λαµβάνει τον έκανε να ξανασκεφθεί τις αντιµνηµονιακές απόψεις του», σχολίαζαν µε αρκετή δόση κακεντρέχειας στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος.

Ο Γ. Μηλιός ήταν επικεφαλής του οικονοµικού σχεδιασµού του κόµµατος. Ωστόσο, ενώπιον της διαφαινόµενης αλλαγής στάσης της κυβέρνησης Τσίπρα, άρχισε να παίρνει αποστάσεις από το κόµµα λίγες εβδοµάδες µετά τις εκλογές, για να ανακοινώσει εντέλει πως αποχωρεί πέρσι τον Μάρτιο.

Εκτοτε, µε «πύρινη» αρθρογραφία, συνεντεύξεις και συχνά αιχµηρά posts σε Facebook και Twitter επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή της δοµής του, που από συλλογικό κόµµα κατέληξε προσωποπαγές γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «Βοναπάρτη ηγεµόνα».