Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά και τις δομικές αλλαγές που έκανε πράξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το συνέδριο του κόμματος, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε νοοτροπία, φαίνεται να υπάρχει αποτέλεσμα σε στρατηγικό αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η προσπάθεια αλλά και η «σκληρή» δουλειά ξεκινάει πρώτα απ’ όλα από τα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ και την όρεξη που έχουν για να επιφέρουν τον απαιτούμενο αέρα ανανέωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στο επιτελείο της Πειραιώς, κατά κοινή ομολογία, είναι η νεαρή αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, με καταγωγή από την Ευρυτανία και σπουδές σε Αθήνα και Λονδίνο, η οποία μέχρι στιγμής έχει δείξει άριστα δείγματα τόσο σε θέμα δουλειάς όσο και σε θέμα επικοινωνιακής ικανότητας που είναι και το αντικείμενο της στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πειραιώς αλλά και τα στελέχη του ευρύτερου χώρου της ΝΔ, οι θετικές απόψεις για την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου αυξάνονται μέρα με τη μέρα, πράγμα που έχει φτάσει και στ’ αφτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια, μαθαίνουμε ότι οι σχέσεις της είναι άριστες και μάλιστα η αμοιβαία εμπιστοσύνη φέρνει και απτά αποτελέσματα.
Αυτό που έχει εκτιμηθεί από πολλούς είναι ότι από την πρώτη στιγμή δεν έδειξε δείγματα προσωπικής προβολής αντιθέτως αφοσιώθηκε στα καθήκοντα της, πράγμα που την έχει καταστήσει μία «ήρεμη δύναμη», όπως ακούστηκε πρόσφατα από στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.