Την Παρασκευή, για ακόμη μία φορά, θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια από τις περιοχές της Β΄ Πειραιά. 

Όπως αποκλειστικά έγραψαν τα parapolitika.gr, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει το παρών στη δοξολογία του Αγίου Μηνά αλλά και τον αγιασμό των υδάτων στην παραλία της Σαλαμίνας ανήμερα των Φώτων.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να βρεθεί σε μια συνοικία της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά, αφού από τον περασμένο Μάιο έχουν προηγηθεί μια επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρέθηκε σε ειδικό σχολείο στο Πέραμα και στη συνέχεια βόλτα στις κοντινές περιοχές.

Που οφείλονται όμως αυτές οι συνεχείς επισκέψεις του προέδρου της γαλάζιας παράταξης στη Β΄ Πειραιά;

Τρεις είναι οι λόγοι για αυτή την ξεκάθαρη και ουσιαστική υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και των στελεχών του κόμματος.

Αρχικά, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα ποσοστά της ΝΔ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου 2015. Εκεί παρά το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία πανελλαδικά κράτησε τις δυνάμεις της φέρνοντας σχεδόν τα ίδια ποσοστά με τις προηγούμενες εκλογές, στη Β’ Πειραιά κατέγραψε μια ηχηρή πτώση καθώς έχασε σχεδόν 6.500 ψηφοφόρους.

Είναι γνωστό πως η Β’ Πειραιά είναι η πιο δύσκολη περιοχή του Λεκανοπεδίου, αφού ιστορικά η Νέα Δημοκρατία καταγράφει τα πιο χαμηλά ποσοστά. Παράλληλα οι λαϊκές γειτονιές της, κατά καιρούς δίνουν μεγάλη δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ακόμη και τη Χρυσή Αυγή.

Τελευταίος και ίσως ο σημαντικότερος λόγος, είναι πως παρά τις πολλές «δυσκολίες» η Β’ Πειραιά είναι μια από τις περιοχές που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση και προβολή νέων και άφθαρτων προσώπων. Μεταξύ αυτών είναι και ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Β΄ Πειραιά, Μιχάλης Λιβανός. Οι ενέργειες, οι κοινωνικές δράσεις και οι συζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΝΟ.ΔΕ. - και οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες - έχουν σημειώσει ιδιαίτερα θετική εντύπωση στην Πειραιώς. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως οι ημερίδες της Νομαρχιακής αλλά και οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών στελεχών του κόμματος όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, και πολλοί βουλευτές όπως ο Βασίλης Οικονόμου, ο Θόδωρος Φορτσάκης κλπ