Της Σπυριδούλας Τριάντου (από την εφημερίδα Freddo)

Ετοιμη να αγωνιστεί στον στίβο της πολιτικής είναι η Σοφία Νικολάου. Η γοητευτική δικηγόρος ήταν πάντα πολιτικοποιημένη με την ουσιαστική έννοια του όρου και την ενδιέφερε η πολιτική σκηνή. Πριν από λίγο καιρό υπήρχε πολιτική προσέγγιση από κάποια κόμματα και η ίδια άρχισε να το σκέφτεται πολύ σοβαρά. Ετσι λίγες μέρες πριν από την έλευση του 2017, η Σοφία Νικολάου ανακοινώνει την ενασχόλησή της με την πολιτική μέσω της σελίδας της στο Facebook: «Μετά από ώριμη σκέψη και λαμβάνοντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω και επίσημα την απόφασή μου να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική ζωή της χώρας μας. Σύντομα οι επίσημες ανακοινώσεις...», γράφει.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Freddo», η όμορφη δικηγόρος θα προστεθεί στη λίστα με τα ονόματα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να φέρει αέρα ανανέωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ηδη μέσα από την προσωπική της σελίδα τοποθετείται πολιτικά, εκφράζοντας τις απόψεις της, ενώ είχε προχωρήσει σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Συμβουλίου της Επικρατείας… «Και όσο μεγάλο θα είναι το πλήγμα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που ήδη άλλαξαν ρότα και από το “Μα είναι δυνατόν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος;” του πρωθυπουργού-δικαστή, περάσαμε στην εκβιαστική απειλή “Γυρίζουμε στα παλιά” του υπουργού-καναλάρχη Παππά», γράφει μεταξύ άλλων!
Η Σοφία Νικολάου στα 17 της χρόνια ήρθε από την Εύβοια στην Αθήνα, ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική, έγινε δικηγόρος στον Αρειο Πάγο και από το 2004 έχει το δικό της δικηγορικό γραφείο. Αυτοδημιούργητη, με όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα, η Σοφία Νικολάου ήθελε να δημιουργήσει κάτι δικό της και το κατάφερε, αφού έκανε την άσκησή της για να πάρει την άδεια του επαγγέλματος και άνοιξε το δικό της δικηγορικό γραφείο. Στην αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς ήταν μόλις 22 ετών και ήταν δύσκολο να φτιάξει τη δική της πελατεία και να πείσει πως είναι άξια. Ομως σύντομα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων και σήμερα να έχει ένα ισχυρό πελατολόγιο στον χώρο των επιχειρήσεων.
Η Σοφία Νικολάου είναι σίγουρα ένα πρόσωπο που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.