Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η κατάσταση με τις αποδοκιμασίες υπουργών, στελεχών και βουλευτών της κυβέρνησης. Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται έντονη συζήτηση για τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων και οργισμένων πολλές φορές πολιτών απέναντι στα στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτονται την εκλογική τους περιφέρεια.

Ο φόβος εκφράζεται κυρίως στο πλαίσιο και των νέων μέτρων που θα κληθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν σε λίγο καιρό στη Βουλή, μετά τις απαιτήσεις των δανειστών. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει… το αύριο για τους βουλευτές του κόμματος θα είναι δύσκολο όσον αφορά στην επανεκλογή τους. Η σκέψη και ο προβληματισμός αυτός είναι έντονος μετά από τις αποδοκιμασίες σε Φλαμπουράρη, Φάμελλο και Πετρόπουλο. Το μεσημέρι της Παρασκευής εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χαλκίδας επεφύλαξαν "θερμή" υποδοχή στον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος περιόδευσε στο πλαίσιο των δύο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν τον υπουργό Επικρατείας στην είσοδο του Νοσοκομείου Χαλκίδας όπου, σε έντονο ύφος, του εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα τους. Ο υπουργός τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί λέγοντας τους χαρακτηριστικά, «Τα καταγράφω όλα». Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, όπου όντως διαπίστωσε και ο ίδιος τις δυσκολίες που υπάρχουν στα Επείγοντα Περιστατικά.

Μπροστά σε έντονες αντιδράσεις πολιτών βρέθηκαν και οι η κ.κ. Φάμελλος και Πετρόπουλος κατά την διάρκεια ομιλιών τους σε εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος κατά διάρκεια περιοδείας του στην Κομοτηνή βρέθηκε αντιμέτωπος με αγρότες που διαμαρτύρονταν για το νέο Ασφαλιστικό. Μια μέρα αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος το πρωί του Σαββάτου δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες όταν βρέθηκε ως ομιλητής στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Στ. Νοβ.