Ξέσπασμα προς κάθε κατεύθυνση που έχει σχέση με τον ΔΟΛ κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του τα ΝΕΑ. Ασκώντας κριτική τόσο κατά της κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα, των κομμάτων, των τραπεζών, των «επενδυτών της πλάκας» αλλά και του εκδότη για την στάση αναμονής ο δημοσιογράφος καταγράφει την άποψή του για τα όσα πρόκειται να συμβούν στον ΔΟΛ, παρομοιάζοντας την κατάσταση με «αργό θάνατο, βασανιστικό ,άθλιο αναξιοπρεπή». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κυβέρνηση, τράπεζες, κόμματα, «επενδυτές» της πλάκας κι ένας άλλοτε πανίσχυρος εκδότης, εντελώς αδύναμος πια, έρμαιο στους εκβιασμούς και τις ορέξεις τους, παίζουν επίμονα το ελεεινό τους παιχνίδι στην πλάτη μας.

Πιστεύοντας ότι στο τέλος της διαδρομής, όταν θα κλείσει ο ΔΟΛ, θα έχουν καταφέρει να χρεώσουν το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία του ελληνικού Τύπου σε όλους τους άλλους. Πόσο γελασμένοι… Ο Τσίπρας, που μας έριξε στάχτη στα μάτια στέλνοντας τον Μουλόπουλο τάχα μου να βρει την λύση, χρεώνει ήδη την αντιπολίτευση που δεν συναινεί – σε τι άραγε, δεν έχω καταλάβει ακριβώς».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Οι «επενδυτές» της πλάκας που ο Τσίπρας χρησιμοποιεί σε κάθε ευκαιρία για να χτυπήσει τους αντιπάλους, όπως για παράδειγμα στις τηλεοπτικές άδειες, διαδίδουν ότι φταίει ο εκδότης που διαπραγματεύεται για τα προσωπικά του δάνεια…. Και είναι και ο εκδότης. Που χαμένος μέσα σ’ αυτό τον Κυκεώνα, πολλαπλώς εκβιαζόμενος, αδυνατεί ή δεν θέλει να καταλάβει ότι «τέλος εποχής».