Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης είχε βρεθεί στο παρελθόν ο γνωστός τραγουδιστής και μάλιστα από τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γεώργιο Ράλλη.

Πιο συγκεκριμένα, το 1980 ο Γεώργιος Ράλλης από το βήμα της Βουλής αναφέρεται τρεις φορές στον μουσικοσυνθέτη Λουκιανό Κηλαηδόνη, με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος, λόγω των αριστερών του καταβολών.

Την πρώτη φορά είπε: «Βάζουν τους φοιτητές ν’ ακούνε Καµπότζη, Αιθιοπία και Κηλαηδόνη, αντί για µαθηµατικά και φιλοσοφία».

Λίγο μετά ο τότε πρωθυπουργός επανέρχεται στο όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη λέγοντας: «Το πανεπιστήµιο έχει καταντήσει άσυλο για το συνέδριο του ΚΚΕ, για τις φυσικές ανάγκες µερικών και για τον Κηλαηδόνη».

Και στο τέλος αναφέρεται ξανά λέγοντας: «Να εξασφαλίσουμε σπουδές χωρίς Αιθιοπία και χωρίς Κηλαηδόνη».

Το γεγονός της αναφοράς του αγαπητού καλλιτέχνη δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Τύπο της εποχής με της εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την επόμενη μέρα να κυκλοφορούν με ερωτήματα για τια αναφορές του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του γράφοντας: «Αλλά γιατί έτσι ξαφνικά έγινε στόχος του πρωθυπουργού ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (και όχι Κελαηδόνης, όπως επέµενε ο πρωθυπουργός να τον αποκαλεί) αφού είναι ίσως ο µόνος συνθέτης που δεν έχει προκαλέσει κανέναν;».

Για την ιστορία… Λίγες ημέρες αργότερα ο Γεώργιος Ράλλης μετάνιωσε για την επίθεση και τηλεφώνησε προσωπικά στον μουσικοσυνθέτη ζητώντας του συγγνώμη αλλά και εκφράζοντας και την συμπάθεια του προς το πρόσωπο του.