Καθόλου τυχαία δεν θεωρούν οι καλά γνωρίζοντες τα συµβαίνοντα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο λεκανοπέδιο την ανεξαρτητοποίηση της Μαρίνας Πατούλη-Σταυρακη από την παράταξη του δηµάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη. Αν και τα επίσηµα αίτια του «διαζυγίου» µεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν γίνει ακόµα γνωστά, η σύζυγος του δηµάρχου Αµαρουσίου και προέδρου της ΚΕ∆Ε, Γιώργου Πατούλη, λέγεται ότι εδώ και καιρό είχε αρχίσει να αισθάνεται «περιορισµένη» στον ρόλο της δηµοτικής συµβούλου, µε αποτέλεσµα να προχωρήσει σε ρήξη µε τον συνδυασµό «Η πόλη της ζωής µας» του πρώην συµβούλου του Γ. Πατούλη στον ∆ήµο Αµαρουσίου.

Έχοντας αναδειχθεί στις προηγούµενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτη σε ψήφους δηµοτική σύµβουλος και έχοντας παράλληλα τη σιωπηλή στήριξη και άλλων συναδέλφων της από την πλειοψηφία, η κυρία Πατούλη φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη για τη διεκδίκηση του ∆ήµου ΠεύκηςΛυκόβρυσης, µε δικό της αυτοδιοικητικό σχήµα, στις εκλογές του 2019.

Εµµέσως, το προανήγγειλε η ίδια στο κείµενο ανεξαρτητοποίησής της στις 18 Ιανουαρίου. «Εκφράζοντας την ευχή της για καλύτερες ηµέρες και ευοίωνη προοπτική το 2017, τόσο για τον ∆ήµο όσο και για τους δηµότες µας, η κυρία Πατούλη παραµένει ενεργή πολίτης και µάχιµη δηµοτική σύµβουλος για την προάσπιση των αρχών της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε στην ανακοίνωσή της. Σηµειώνεται πως το προηγούµενο διάστηµα υπήρξαν και πληροφορίες πως η κυρία Πατούλη ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην κεντρική πολιτική, µε ορισµένα σενάρια να την εµφανίζουν και ως εν δυνάµει υποψήφια στη Β’ Αθηνών µε το ψηφοδέλτιο της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Ωστόσο, από την πλευρά της διαψεύδονται οι εν λόγω φήµες, ενώ και από την Πειραιώς δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει τέτοιο θέµα.