Την τακτική που θα ακολουθήσει µέχρι τις επόµενες εκλογές καταστρώνει αυτή την περίοδο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος «ζυγίζει» πώς θα κινηθεί, χωρίς να αποκλείει καµία πιθανότητα. Το τελευταίο διάστηµα αποστασιοποιήθηκε ορισµένες φορές από βασικές επιλογές της Φώφης Γεννηµατά, αλλά δεν επεδίωξε να µεταφραστεί η κίνηση αυτή σε κάποιου είδους «ανταρσία» στη Βουλή. Τώρα, άνθρωποι που συζητούν µαζί του λένε πως δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τη στάση του, όµως σε ό,τι αφορά την κάθοδό του στις εκλογές -όποτε αυτές γίνουν προτιµά να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

∆ιατηρεί τον µηχανισµό που του απέµεινε στη Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά ταυτόχρονα σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόµενο να µην είναι υποψήφιος, ειδικά αν ο Γιώργος Παπανδρέου, µε τη συµµετοχή του στη ∆ηµοκρατική Συµπαράταξη, αποκτήσει επιπλέον ρόλο. Τουλάχιστον, αυτό το τελευταίο αφήνουν να διαρρεύσει κάποιοι συνοµιλητές του, στέλνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα «µηνύµατα» προς την κυρία Γεννηµατά.

Η τακτική του αυτή θα ενταθεί ειδικά µετά το ξεκαθάρισµα από την πλευρά της Νέας ∆ηµοκρατίας πως δεν υπάρχει η παραµικρή σκέψη οποιασδήποτε συνεργασίας πριν από τις επόµενες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, την όποια απόφασή του δεν πρόκειται να την ανακοινώσει πριν από την προκήρυξη των επόµενων εκλογών, σταθµίζοντας σοβαρά την πιθανότητα επανεκλογής του, ανάλογα µε τα ποσοστά της Συµπαράταξης.