Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες και όχι μόνο προς την αντιπολίτευση έστειλε μέσω της δήλωσής του ότι «οι φήμες για το θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μερικά 24ωρα μετά την, κατά δήλωση της κυβέρνησης κι όχι του ίδιου του υπουργού, «επιτυχημένης» συνεδρίασης του Eurogroup και μετά το non paper του Μαξίμου, κι όχι του ίδιου του υπουργού, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «μίλησε» μόνο για να πει ότι… «είναι εδώ» σε όσους τον αναζητούσαν ή σε όσους θα ήθελαν να μην είναι στο προσκήνιο. Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, είναι γεγονός ότι τήρησε «σιγή ασυρμάτου» εντείνοντας όλα τα σενάρια που μέχρι στιγμής μιλούσαν για την αντίθεσή του στην πολιτική και οικονομική γραμμή της κυβέρνησης.

Κάποιοι «διάβασαν» ότι πίσω από την εξαφάνισή του αμέσως μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, κρύβονταν επιμελώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση με την συμφωνία, για την οποία δεν «έδειξε» να είναι τόσο χαρούμενος ο υπουργός. Εκτιμάται ότι το σημερινό μήνυμα που στέλνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν έχει αποδέκτη μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Πρώτον, ότι είναι εδώ, δεύτερον, ότι δεν συμμερίζεται την «επιτυχία» που νοιώθει η κυβέρνηση και τρίτον… ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, οι οποίες θα απορρέουν από την στάση του μέχρι στιγμής.

Τέλος, αξίζει κανείς να μείνει και στην απάντηση που δίνει ο ίδιος ο υπουργός κάνοντας λόγο για «υπερβολικές φήμες». Η λέξη υπερβολικές τι κρύβει άραγε; Ότι υπάρχει μια υπερβολή στα περί πολιτικού θανάτου, αλλά όντως «ασθενεί» πολιτικά;

Στ.Νοβ.