Ούτε καλημέρα, ούτε καν τα διαδικαστικά, ούτε καν… έξω από το Μαξίμου δεν παιρνάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Πρωθυπουργού, σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες για το μέλλον της χώρας, είναι πιο έντονο από ποτέ και… οριστικό λένε κάποιοι που μετρούν ήδη αντίστροφα τις ημέρες μέχρι ο Τσακαλώτος να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για την θέση του στο υπουργείο.

Τα παραπάνω φαίνεται ότι βρίσκουν αντίκρισμα όχι μόνο στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αλλά παράλληλα σήμερα τονίζει την κακή σχέση στις σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου και ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ που κάνει λόγο για «σοβαρό πρόβλημα».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «… υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις του Προέδρου Αλέξη με τον υπουργό Τσακαλώτο. Δεν μιλούν πλέον. Ή για να είμαι ακριβής, δεν συνεργάζονται…». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο αιτία που έδωσε και την χαριστική βολή στη σχέση τους είναι το γεγονός ότι «ο Πρόεδρος Αλέξης, είναι εξοργισμένος με τον υπουργό Τσακαλώτο, ο οποίος τόλμησε- άκουσον άκουσον δηλαδή – να τον «ερμηνεύσει» για την απίθανη δήλωσή του (στην ΕφΣυν) «ούτε ένα ευρώ μέτρα» και ουσιαστικά να τον διαψεύσει δημοσίως, διότι και μέτρα θα ληφθούν και επιπτώσεις θα έχουν αυτά τα μέτρα. Το γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου αυτό ο υπουργός Τσακαλώτος...», και καταλήγει ο κ. Παπαχρήστου «και οι μέρες περνούν, τα προβλήματα επιτείνονται, αλλά το κατώφλι του Μαξίμου ο Τσακαλώτος δεν το διαβαίνει…».