Μετά τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ μελών της γαλάζιας φοιτητικής παράταξης και όσων αντιτίθενται στην απόφαση της διοίκησης για εγγραφή μελών εκ του μηδενός, με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, μετά από εισήγηση του γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Γιάννη Αναστασόπουλου, η διαδικασία συνεχίζεται ηλεκτρονικά ώστε να διασφαλιστεί ότι κανείς δε θα μπορεί να παρεμποδίσει τις εγγραφές.

Πηγές από την Πειραιώς και από τη διοίκηση της γάλαζιας νεολαίας, με αφορμή τα περιστατικά στη συμπρωτεύουσα κάνουν λόγο για άτομα που πρόσκεινται σε αιώνιους φοιτητοπατέρες που θέλουν να καπηλευτούν το όνομα και την ιστορία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, με νοοτροπίες ξεπερασμένες από την ίδια την κοινωνία και οι οποίοι παρακωλύουν συστηματικά την διαδικασία εγγραφών.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αυτές οι τακτικές ανήκουν στο παρελθόν και σύμφωνα με τη λογική της νέας διοίκησης, βρίσκουν την ΟΝΝΕΔ απέναντι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την διαδικασία, αφήνοντας τις τακτικές όσων θεωρούν την ΔΑΠ φέουδό τους, στο παρελθόν.