Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο «αέρας» νίκης που φαίνεται να έχει η Νέα Δημοκρατία και η συσπείρωση του κόμματος να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι είναι οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα γαλάζια ψηφοδέλτια όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα περιοχών που υπάρχει ήδη συνωστισμός για τις γαλάζιες λίστες είναι η Φωκίδα και η Φθιώτιδα όπου παλαιοί και νέοι προκαλούν «πονοκέφαλο» στην Πειραιώς καθώς κάνουν τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση στο ψηφοδέλτιο.

Στο νομό Φθιώτιδας, εκτός από τον ισχυρό βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα φαίνεται να υπάρχουν ανακατατάξεις και παρασκήνιο ως προς τη στελέχωση του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Συγκεκριμένα, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του πρώην δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά, των πρώην βουλευτών Ελένης Μακρή και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου καθώς και νεαρού πολιτικού επιστήμονα και πρώην δημοτικού συμβούλου Τόλη Παπαποστόλου. Επίσης, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσουν δραστηριότητα στο νομό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ στη Βουλή, Σπύρος Καπράλος καθώς και ο πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου. Αμφότεροι φαίνεται να δείχνουν ενδιαφέρον για υποψηφιότητα τους στην εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας. Άλλα δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ηγεσίας της ΝΔ για πιθανή ένταξη τους στο ψηφοδέλτιο του νομού είναι αυτό του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου καθώς και του πρώην υφπουργού Αθανάσιου Γιαννόπουλου που εντάχθηκε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία.

Στη Φωκίδα, τα ονόματα που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων και εξετάζονται από την Πειραιώς είναι η πρώην βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα, ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου, ο πρώην υφυπουργός, επί Καραμανλή, Γιάννης Μπούγας, ο νεαρός επιχειρηματίας και πολιτευτής Κωνσταντίνος Χαλιορής καθώς και ο πρώην βουλευτής και δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος του οποίου θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Φωκίδας. Εκτός αυτών των στελεχών που αναμφισβήτητα «κατεβαίνουν» με τις καλύτερες προσδοκίες και με δεδομένη μια αξιόλογη παρουσία, υπάρχουν και άλλοι κομματικοί παράγοντες αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Θα επανέλθουμε…