Μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, φαίνεται ότι αναπτερώθηκε και το ηθικό των «γαλάζιων» βουλευτών καθώς σχολιάζουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κορυφαίοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι: “αυτό είναι το μεγαλείο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Διαχρονικά, τέτοιου είδους συναντήσεις αποτελούν το «οξυγόνο» για το κόμμα μας. Καιρός να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με κουτσομπολιά και προχωράμε πιο ενωμένοι από ποτέ.”

Αυτή η άποψη των βουλευτών δείχνει ξεκάθαρα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να «στείλει» μήνυμα συσπείρωσης, σε μια περίοδο που υπήρξαν εσωτερικοί τριγμοί με φήμες και δηλώσεις που μόνο πρόβλημα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν. 

Είναι γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει σύγχυση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με τις φήμες για ρήξη Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη να είναι έντονες. Από την πρώτη στιγμή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν ψύχραιμη στάση λειτουργώντας ως «ασπίδα» για τη συνοχή του κόμματος.

Δεν ήταν μόνο οι καραμανλικοί βουλευτές που σχολίαζαν ότι οι απόψεις πρώην προέδρων του κόμματος θα πρέπει να είναι πάντα αποδεκτές και να καταβάλλεται η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για σύνθεση και ενότητα. Ειδικά όταν πρόκειται για στελέχη που υπήρξαν στην πρώτη γραμμή της παράταξης όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κανείς δε θα επιθυμούσε να θεωρείται εσωτερικός "εχθρός". Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε, ο χαρακτηρισμός "ψυχή της παράταξης", από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Έτσι, η σημερινή συνάντηση «ήρθε» να επισφραγίσει την επιθυμία κορυφαίων στελεχών και της βάσης της Νέας Δημοκρατίας που διαχρονικά τάσσονται υπέρ της σύμπλευσης πρώην και νυν προέδρου της παράταξης.