Υπενθυμίζεται ότι οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ, των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ) συμφώνησαν στη διενέργεια συνεδρίου τον Ιούνιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν 1.500 στελέχη εξ οφίτσιο και 1500 εκλεγμένοι σύνεδροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του κόμματος - στην πλειοψηφία τους βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο -διαφωνούν ριζικά τόσο με τους όρους που συμφωνήθηκαν, όσο και με τις επιλογές- στρατηγική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό σκέφτονται όχι μόνο την αποχή τους από το συνέδριο, αλλά ακόμα και την αποχώρηση τους από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για δεύτερη παραίτηση μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος – η προηγούμενη ήταν του Θανάση Χειμωνά – η οποία ενδεχομένως να εκδηλωθεί ακόμη και σήμερα.

Την αποχή από το συνέδριο φαίνεται να εξετάζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγορεί την ηγεσία ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς από μηδενική βάση.