Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μία Ελληνική σημαία στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς καθώς ενημερώθηκε από στενό του συνεργάτη ότι η σημαία είχε υποστεί σημαντικές φθορές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνόδευσε την σημαία με μία επιστολή προς τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γραβιάς, κ. Θεόδωρο Αβράμπο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Νιώθω ειλικρινά ότι αυτή η εικόνα δεν αρμόζει στην Ελλάδα που θέλουμε για τα παιδιά μας. Για αυτό, δέξου τη σημαία που σου στέλνω, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, ο άνθρωπος που ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι άλλος από τον στενό του συνεργάτη και διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος Μακάριο Λαζαρίδη ο οποίος βρισκόταν για ιδωτική επίσκεψη και χαλάρωση στο Νομό Φωκίδας και συγκεκριμένα στην Αγόργιανη. Εκεί φιλοξενήθηκε σε ξενώνα της περιοχής από τον στενό του φίλο, νεαρό επιχειρηματία και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Χαλιορή ο οποίος είχε αναλάβει και τη καλύτερη δυνατή ξενάγηση του Μακάριου Λαζαρίδη στο Νομό.

Οι δυο τους επισκέφτηκαν τα γραφικά χωριά της περιοχής και έτσι βρέθηκαν στο Χάνι της Γραβιάς όπου ο Μακάριος Λαζαρίδης διαπίστωσε ότι η ελληνική σημαία ήταν φθαρμένη και αμέσως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.