Σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καθώς με απόφαση του όρισε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων, Θάνο Πλεύρη, πρόεδρο της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών.

Να θυμίσουμε ότι ο Θάνος Πλεύρης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Αθήνα Μπορείς" του Άρη Σπηλιωτόπουλου και αντικαθιστά στη θεσμική αυτή θέση τον αντιδήμαρχο, Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

Δείτε την απόφαση:

«Μεταβιβάζουμε στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Πλεύρη του Κωνσταντίνου την άσκηση των αρμοδιοτήτων των άρθρων 1 παρ.1, 3 παρ.1, 4 παρ.1, 5 παρ.4 A περ. α και Β, 6 παρ.1 και 4 και 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων».

Για την απόφαση ελήφθησαν υπ’ όψιν :

οι διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87/2010), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων,
οι διατάξεις του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων.» (ΦΕΚ Α’ 77/1981),
«η ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων».