Σφόδρα ενοχλημένος με τις … αυτοκρατορικές συνήθειες όψιμων κυβερνητικών παραγόντων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν κρύβει την απέχθεια του απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γύρω στις 2, ενώ το αεροπλάνο από Μάλτα είχε προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» και ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζονταν να εισέλθει στο λεωφορείο – «φυσούνα» του διαδρόμου μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες, βλέπει μια μαύρη λιμουζίνα παρκαρισμένη στη σκάλα.

Παραξενεύτηκε και κοντοστάθηκε.

Εκείνη την ώρα περνά με φούρια από μπροστά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατεβαίνει γρήγορα – γρήγορα (σς προφανώς για να μην τον κράξουν) και μπαίνει στο αμάξι! «Τι είναι αυτός; Καλά δεν ντρέπεται;» αναφώνησε αυθορμήτως ο κ. Μητσοτάκης ερμηνεύοντας προφανώς και τα συναισθήματα των υπολοίπων ανθρώπων που ακολουθούσαν τη συνήθη διαδικασία αποβίβασης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ουδέποτε διανοήθηκε να εφαρμόσει το πρωτόκολλο των VIP που προβλέπεται για αρχηγούς κομμάτων και υπουργούς ή άλλα πολιτικά πρόσωπα. Κι όμως ο κ. Αποστόλου όπως νωρίτερα χθες το μεσημέρι και ο συνάδελφος του Παν. Κουρουπλής τον οποίο επίσης περίμενε η … κουστωδία του μέσα στον αεροδιάδρομο, δεν επιθυμούν να είναι διακριτικοί. Αντίθετα ως γνήσιοι … κοινωνιστές της παλαιολιθικής Αριστεράς και της ΠΑΣΟΚικής νομενκλατούρας, θεωρούν ότι η εξουσία πρέπει να τους παρέχεται αφειδώς και πολυτελώς.

Άλλωστε και η πρώτη επαναστατική πράξη του … διδασκάλου Λένιν το 1917 ήταν η αγορά μιας Rolls Royce. Έτσι για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μη λησμονούν όσοι πέρασαν έστω και από τα τελευταία θρανία του κομουνισμού.