Απεταξάμην… το Άγιο Φως! Και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Μάκη Μπαλαούρα που έδειξε το δρόμο προς την επανάσταση, ο Χρήστος Καραγιαννίδης καταγγέλλει την μεταφορά του Αγίου Φωτός. Οι αριστεροί περνάνε στην αντεπίθεση και μπορεί να μην σκίζουν τα μνηνόνια, σκίζουν όμως σε… προκλητικότητα.

Ο κ. Καραγιαννίδης δήλωσε πως το «Άγιο Φως δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου. Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως, με τιμές αρχηγού κράτους. Στην πολιτισμένη Ευρώπη αυτό δεν συμβαίνει. Ξέρετε εσείς κάποια άλλη χώρα, το Βατικανό ας πούμε, να κουβαλάει το Άγιο Φως με τιμές αρχηγούς κράτους; Στην Πολωνία, στην Αγγλία, στην Γερμανία δεν συμβαίνει αυτό».  

Πολλά δεν συμβαίνουν στην πολιτισμένη Ευρώπη, απ’ όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Όπως δεν ξέρουμε εάν υπάρχουν και βουλευτές που δηλώνουν ότι έχουν στα σπίτια τους ρόπαλα με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωνε το 2013 ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Δήλωνε ο κ. Καραγιαννίδης τότε: «Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα. Επειδή στην τελευταία διαδήλωση για τη Μέρκελ ήμουν μπροστά σε σύλληψη 17 πιτσιρικάδων από την αστυνομία με μόνο κριτήριο ότι είχαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καταλαβαίνετε ότι η πολιτεία έχει περάσει σε άλλες μεθόδους», είπε ο κ. Καραγιαννίδης. Στο ερώτημα αν είναι σοβαρή η τοποθέτηση ότι υπάρχουν σε ρόπαλα οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καραγιαννίδης πρόσθεσε: «Μα είναι αυτά τα ρόπαλα τα γνωστά, που τα κρατάμε και κάνουμε αλυσίδες. Πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;»      

Και καλά όλα αυτά. Τον Πάνο Καμμένο κανείς δεν το σκέφτεται; Δεν τον βλέπουν πως καμαρώνει με το κουστουμάκι του όταν έρχεται το Άγιο Φως;

Στ. Νοβ.