Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε αρχικά γέλια και μετέπειτα θυμό για τις ολιγωρίες της Κυβέρνησης προχώρησε ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας μιλώντας κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της ΝΔ για την αγροτική ανάπτυξη, αποκάλυψε την Έκθεση που υπέβαλε η Κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας για το έτος 2015.

Σύμφωνα με αυτή, η χώρα μας είχε στη διάθεση της πόρους ύψους 101 εκατ. ευρώ για να διαθέσει σε ψαράδες, ιχθυοκαλλιεργητές και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον κλάδο των ψαριών, ωστόσο το μόνο που κατάφερε η Κυβέρνηση ήταν να τυπώσει ένα τρίπτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο.

Η ιστορία τρέλας ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από ολιγωρίες στην αξιοποίηση των αγροτικών πόρων, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Δήμας οδήγησαν την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τα ποσοστά απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Μάλιστα για να περιγράψει την αποτυχία αυτή, η πολιτική ηγεσία χρειάστηκε 72 σελίδες περιγραφή προς την Κομισιόν.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μάλιστα, ενώ ήταν παρούσα, απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, αποδεχόμενη ουσιαστικά την ανικανότητα να πάει έστω και ένα ευρώ στην αγορά από εξασφαλισμένους κοινοτικούς πόρους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ να διαβάζει το σχετικό απόσπασμα της Έκθεσης: