Είχε την δική του ΜΚΟ αλλά ο εισαγγελέας κάνοντας έρευνα για την δράση της, διαπίστωσε ένα… τεράστιο κενό. Ζήτησε πίσω τα χρήματα που δόθηκαν την ΜΚΟ, όμως ποτέ αυτά δεν δόθηκαν πίσω. Ο «ιδιοκτήτης» της ΜΚΟ, άσχετα εάν έχει στην πλάτη του ένα κακούργημα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, σήμερα, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργο Παπαχρήστος στην στήλη του «Δήγματα Γραφής» είναι «εις εκ των αρμοδίων για την παρακολούθηση ΜΚΟ και απασχολείται φυσικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.  

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ότι πρόκειται για τον «κατάλληλο» άνθρωπο αφού … διαθέτει εμπειρία στις ΜΚΟ:

«Επί έτη 2004-2010 διατηρούσε μια ΜΚΟ, την οποία χρηματοδοτούσε το υπουργείο Εξωτερικών, για κάτι προγραμμάτα της κατηγορίας «αούα», τα οποία κάποια στιγμή προκάλεσαν το «ενδιαφέρον» του εισαγγελέα. Ποια ήταν η συνέχεια; Αυτός ο περίεργος εισαγγελέας αναζήτησε το έργο της ΜΚΟ του καθ’ ού, το κατέταξε στην κατηγορία του ανύπαρκτου και ζήτησε πίσω τα χρήματα που είχε πάρει ο… ακτιβιστής δημόσιος υπάλληλος. Φυσικά και επειδή ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος και ο άλλος δεν είχε να επιστρέψει πίσω τίποτα από την λυπητερή που του κατακύρωσε και η οποία ήταν της τάξεως των 133.472 ευρώ (τέτοια ακρίβεια), βρέθηκε στην πλάτη με ένα κακούργημα περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Ποια ήταν η συνέχεια; Η εξής:

Στο «δεν έχω» του κυρίου «κατάλληλου» σε απάντηση του εισαγγελικού «φέρε τα λεφτά πίσω», ο κυρ εισαγγελέας, ο οποίος δεν καταλαβαίνει τίποτα από δικαιολογίες, του επέβαλε περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και άλλα διάφορα. Αλλά ο κυρ Μουζάλας ο υπουργός, μεγάλη καρδιά αναγνωρίζοντας το ταλέντο του ανθρώπου στις ΜΚΟ και στο δημόσιο χρήμα, τον «αξιοποίησε» καταλλήλως, αναθέτοντάς του την εποπτεία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών».