Αντιδράσεις αλλά και σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η παρουσία του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Ιλχάν Αχμέτ σε εκδήλωση του Αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας» στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό με φόντο τις τουρκικές σημαίες αλλά και σημαίες της "ανεξάρτητης Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος στο επάγγελμα Ιλχάν Αχμέτ είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης στο παρελθόν, κατά την περίοδο 2004-2007, με τη ΝΔ, στη συνέχεια προσχώρησε στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη με το Ποτάμι, μετά από ένα ατυχές πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση με την οποία καταφέρθηκε εναντίον του στελέχους των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Παραβρέθηκα πριν λίγες μέρες στη Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κάτγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδω και πολλές δεκαετίες διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δυο μεγάλων αυτών Δήμων που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.

Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει άλλωστε σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτεηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.

Είναι προφανές δε, πως το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορταζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφικό Star.gr, δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.

Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ δεν δέχομαι. Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά οτι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή Φωτογραφιών: fonirodopis.gr