«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κόντρα μου με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ». Αυτό τόνισε σε συνομιλητές του, ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, με αφορμή τις επιστολές που αντήλλαξαν πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Σαλαγιάννης ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Ξεκαλάκης είναι φίλος του και τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε μεταξύ τους εξαιρετική συνεργασία, σχεδόν καθημερινή.

Σημειώνει ότι υπήρξε ένας εργατικότατος και αεικίνητος Γραμματέας, με συχνότατα ταξίδια σ’ όλες τις οργανώσεις μας ανά την Ελλάδα. Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Μάλιστα, τονίζει, σύμφωνα με τους συνομιλητές του, κάτι που δεν είναι γνωστό: αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες φορές, τα στελέχη μας που μετακινούνται για τις κομματικές μας διαδικασίες βάζουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη…

«Έ, ο Στέφανος, χρηματοδοτούσε όλα αυτά τα ταξίδια απ’ το μισθό που έπαιρνε απ’ την υπηρεσία του» αναφέρει και προσθέτει:

«Το λέω αυτό – που προφανώς το γνωρίζω από πρώτο χέρι – για να σταματήσουν κάτι παντελώς μικρόψυχα σχόλια.

Ο κ. Σαλαγιάνης υπογραμμίζει ότι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είναι ένας πολύ έντονος άνθρωπος, που παθιάζεται μ’ αυτά που πιστεύει, όπου αυτό τον οδηγεί μερικές φορές να αντιδρά με τρόπο που παίρνει αμπάρριζα δικαίους και αδίκους. Και, φυσικά, έτσι αδικεί πρώτα τον εαυτό του.

Σε μια τέτοια έντονη αντίδραση στα τελευταία γεγονότα, μου έστειλε μια επιστολή - την έστειλε σε μένα ως Γενικό Διευθυντή.

Σ’ αυτή την επιστολή διεκδικούσε το δίκιο του, με τρόπο όμως, κατά τη γνώμη μου, ισοπεδωτικό, που αδικούσε τους άλλους και την αλήθεια. Κι επειδή μέρος της επιστολής έδωσε στη δημοσιότητα, αναγκάστηκα να αποκαταστήσω την αλήθεια, στα θέματα που ήταν της άμεσης αρμοδιότητάς μου…

Τα πολιτικά ζητήματα που θέτει, άλλα τα συμμερίζομαι και άλλα όχι. Αλλά σέβομαι τις απόψεις του. Είναι όμως… άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Αυτά. Και το θέμα και για τους δυο μας θεωρείται λήξαν».