Συνεχίζεται η κρίση στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των δύο συνεδρίων που έχουν προκηρυχθεί για Ιούνιο και φθινόπωρο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απώναπό τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, (ΟΕΣ), που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, θα είναι ο Γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης.

Όπως αναφέρουν συνομιλητές του, ο κ. Ξεκαλάκης δεν αποδέχεται το γεγονός ότι τον καλούν στη συνεδρίαση ως πρώην μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ .

Υπενθυμίζεται ότι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει με τις διαδικασίες για το συνέδριο της ΔΗΣΥ. Την προηγούμενη Πέμπτη ο γεν.δ/ντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, μεταφέροντας εντολή της Φώφης Γεννηματά, ζήτησε από τον Στέφανο Ξεκαλάκη, να παραδώσει το γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Γραμματέας του κόμματος σε επιστολή που απέστειλε στον κ. Σαλαγιάννη, έκανε λόγο για πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού κατά του ιδίου και των συνεργατών του, ενώ κατηγόρησε όλους όσοι έχουν απομυζήσει οικονομικά και πολιτικά το κίνημα και τώρα, όπως σημειώνει, σπιλώνουν πρόσωπα και συζητήσεις.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης απάντησε μια επιστολή πέντε σημείων, στις άδικες, όπως τις χαρακτήρισε, κατηγορίες του Στέφανου Ξεκαλάκη