Ήταν 3 Νοεμβρίου του 1989 και ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που πρώτευσε στις εκλογές του Ιουνίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει, αντί για προεκλογική ομιλία, μια μεγάλη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Κι ενώ στο παρελθόν, ο Θεοδωράκης με το Χατζιδάκι και τον Ξαρχάκο, είχαν συνεργαστεί μεταξύ τους ανά δύο, είτε δισκογραφικά, είτε για συναυλίες, στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκαν στην ίδια σκηνή για πρώτη φορά και οι τρεις. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Ξαρχάκος ενώ η Βίκυ Μοσχολιού, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Μαρία Δημητριάδη, η Σοφία Βόσσου και ο Γιάννης Μπογδάνος τραγούδησαν δημιουργίες των τριών συνθετών. Μεγάλο μέρος κάλυψε τραγουδώντας και ο Μίκης Θεοδωράκης…

Η συναυλία αποτελεί ένα αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Παύλο Μπακογιάννη και στις κερκίδες του γηπέδου καθονται ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρίκα. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, η Μαρίκα Μητσοτάκη σφίγγει βουρκωμένη το χέρι του συζύγου της, καθώς η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδά σε μουσική διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου, με το Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη να κάθονται εκ δεξιών και αριστερών του ζεύγους.