Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλο, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Νίκος Αλιβιζάτος, στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών που έχει ξεκινήσει ως επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της εκλογής νέας ηγεσίας στον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο κ. Αλιβιζάτος προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία προς την ίδρυση ενός νέου, ενιαίου, προοδευτικού φορέα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο συνταγματολόγος έχει ήδη συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, διήρκησε 45 λεπτά πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συζήτησε με τον συνταγματολόγο όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον οδικό χάρτη των διαδικασιών, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΔΗΜΑΡ, για τη δημιουργία ενός ενιαίου και όχι ενός πολυκομματικού φορέα. 

Αν υπάρξει διαφωνία για τη μορφή του φορέα μεταξύ όσων θα συμμετέχουν στο εγχείρημα τότε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι σταθερή για διπλή κάλπη, εφόσον δεν προηγηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, φέρεται να είπε στον Νίκο Αλιβιζάτο ο κ. Θεοχαρόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να αποφασίσει για όλα η βάση της Κεντροαριστεράς και για τον επικεφαλής και για τη μορφή του φορέα.