Τους εκπροσώπους που θα συμμετέχουν στο Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέλεξαν τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. 

Μάλιστα, ο τρόπος ανάδειξής τους προήλθε μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δείχνοντας, όπως αναφέρουν στελέχη τους, πως εννοούν τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία στις διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ηλεκτρονική ψηφοφορία χρησιμοποιήθηκε η «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» που είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο (https://zeus.grnet.gr/zeus/ )

Στην ψηφοφορία συμμετείχε το 96,55% των μελών του εκλογικού σώματος, ενώ οι τρείς πρώτοι που επελέγησαν είναι οι Χάλαρης Μιχάλης, Καρούνος Θόδωρος. Ζαχμανίδου Ίρις, και ακολουθούν Εδιάρογλου Χ, Ρίσβας Γρ, Πετράκης Μ. & Βατούσιος Α.

Στο ΚΣ της ΔΗΣΥ θα συμμετέχουν 6 ή 8 εκπρόσωποι των Κινήσεων, οπότε ο αριθμός συμπληρώνετε με τους τρεις εκπροσώπους που επελέγησαν από την πανελλαδική συνδιάσκεψη τον Μάιο, Νίκο Διακουλάκη, Παναγιώτη Ιωακειμίδη και Γιάννη Τούντα

Υπενθυμίζεται ότι το 50μελές Κεντρικό Συμβούλιο αποφασίστηκε στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπατάταξης και θα είναι το όργανο που θα έχει την ευθύνη για τη διαμόρφωση της στρατηγικής και πολιτικής θέσης της ΔΗΣΥ, θα παρεμβαίνει σε κεντρικά ζητήματα αλλά και σε κάθε θέμα που προκύπτει, ενώ η πλήρης σύνθεση του οργάνου αναμένεται αρχές της εβδομάδας.