Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στις δομές εκείνες που πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά από το κόμμα ή την κυβέρνηση σε ζητήματα που άπτονται της προβολής και υπεράσπισης μιας ατζέντας «μειονοτικού ενδιαφέροντος». Αυτήν θέλησε να προβάλει με την τελευταία παρέμβαση ο Ν. Βούτσης αναφορικά με τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει η κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», έχοντας συμμετάσχει ο πρόεδρος της Βουλής για ένα τριήμερο στο καμπ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου στην Ηλεία, επέλεξε συνειδητά να ανοίξει ζητήματα που ιδεολογικά ανταποκρίνονται στο DNA της Αριστεράς και συνάμα στρώνουν το έδαφος για τη θεσμική κατοχύρωσή τους, όσο και αν στη λογική των πολιτικών τους αντιπάλων αυτού του είδους οι τοποθετήσεις συνιστούν αιτία πολέμου.

Η ισχυρή παρεμβατικότητα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διαφαίνεται από το γεγονός ότι «υιοθετήθηκαν» στον απόλυτο βαθμό οι θέσεις της για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας ζητούν να «απαγορευθεί η χρήση χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις, να υπάρξει “αφοπλισμός” των ΜΑΤ και να καταργηθούν όλες οι διατάξεις για τη χρήση καμερών».

Συνεπώς, η «αριστερή ατζέντα» του Ν. Βούτση έχει σκοπό να ικανοποιήσει τις νεότερες γενιές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων κρύβονται πίσω από τις κουκούλες των ταραχοποιών στα Εξάρχεια και τις καταλήψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς να εξαιρούνται οι ηχηροί «ακτιβισμοί» του Ρουβίκωνα.

Γ.Μ.