Ο Κώστας Λαλιώτης είναι αποφασισµένος να κινηθεί πολύ δραστήρια το επόµενο διάστηµα στην προσπάθειά του να πετύχει µια προσέγγιση του χώρου της Κεντροαριστεράς µε τον ΣΥΡΙΖΑ θέση που έχει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να το κρύβει. Κι ενώ οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης συνεχίζονται, άνθρωποι που συνοµιλούν µαζί του λένε ότι το επόµενο διάστηµα θα «ξαναχτυπήσει» µε κάποιον τρόπο προς όσους προσανατολίζονται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνον.

Ποιοι είναι αυτοί;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και -κυρίωςο Κώστας Σηµίτης, ο οποίος, όπως εκτιµά ο κ. Λαλιώτης, βρίσκεται πίσω από όλους όσοι δεν συµµερίζονται τη λογική προσέγγισης µε τον Αλέξη Τσίπρα. Με ποιον τρόπο σκέφτεται να γνωστοποιήσει τις θέσεις του ο Κώστας Λαλιώτης;

Εκτός από την πολύ στενή προσωπική σχέση που διατηρεί µε τη Φώφη Γεννηµατά, σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει και δηµόσιες παρεµβάσεις, που µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα δείχνουν πως πιο φυσικός σύµµαχος για την Κεντροαριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι η Νέα ∆ηµοκρατία.

Αρκεί ο Αλέξης Τσίπρας να απαλλαγεί από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Το πρόβληµα για τον Κώστα Λαλιώτη, πάντως, θα είναι πως µπορεί ο ίδιος να θεωρείται «σκληρό καρύδι», ωστόσο το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους κ. Λοβέρδο, Βενιζέλο και φυσικά για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σηµίτη. Οπότε αναµένονται σκληρές αντιπαραθέσεις στον δρόµο προς τις εσωκοµµατικές κάλπες.