Η αλλαγή «φρουράς» στο διευθυντικό γραφείο του πρωθυπουργού είναι πια γεγονός, και ο Γιώργος Κατσίγιαννης στη στήλη του «Φύλλο και φτερό», στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», αποκαλύπτει όλο το άγνωστο παρασκήνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, ήθελε εδώ και καιρό τον αρθρογράφο της «Αυγής» στο γραφείο του, όμως… ο Καρτερός δεν ήταν «εύκολος παίκτης».  

Τον παίδευε εδώ και μήνες τον Α. Τσίπρα ο πολύπειρος δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Αυγή» Θ. Καρτερός, προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη της επικοινωνιακής πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο Α. Τσίπρας ήθελε να τον έχει δίπλα του από τα μέσα του καλοκαιριού, αλλά ο Θ. Καρτερός δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει το αγαπημένο του νησί -την Τήλο- για να δώσει τα φώτα της προπαγάνδας στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης», σημειώνει ο Γιώργος Κατσίγιαννης και καταλήγει: «Κατά συνέπεια, οι συνεργάτες του Α. Τσίπρα αναγκάζονταν να παίρνουν ιδέες από τα άρθρα του στην "Αυγή" μέχρις ότου επιστρέψει στην Αθήνα και αποφασίσει να ενταχθεί "θεσμικά" και "με τον νόμο" στην υπηρεσία του πρωθυπουργού. Έτσι, χθες το μεσημέρι ο Θ. Καρτερός συναντήθηκε με τον Α. Τσίπρα και έδωσαν τα χέρια προκειμένου να αναλάβει και επισήμως δράση».