Για τη νίκη του Σεμπάστιαν Κουρτς έγραψε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Οι δύο άντρες γνωρίζονται από την κοινή τους θητεία στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όπως αναφέρει, αν και πολλές φορές είχαν αντικρουόμενα εθνικά συμφέροντα, τον θεωρεί φίλο του και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Η ανάρτηση Κυρανάκη

Νικητής των εκλογών στην Αυστρία και πιθανότατα ο επόμενος καγκελάριος είναι ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ετών 31. Τον γνώρισα 6 χρόνια πριν, μέσα από την κοινή μας θητεία στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Από τότε μέχρι σήμερα, η πορεία του ήταν ασταμάτητη. Μπήκε στην κυβέρνηση στα 25 του, βγήκε πρώτος σε ψήφους σε όλη τη χώρα στις επόμενες εκλογές, και στα 27 του έγινε υπουργός Εξωτερικών. Δούλεψε ασταμάτητα μαζί με μια ομάδα νέων, μεταξύ των οποίων ο αδελφικός μου φίλος Stefan Schnöll που σήμερα εκλέγεται βουλευτής στο αυστριακό κοινοβούλιο. Δεν φοβήθηκε, πήρε ρίσκα, γύρισε όλη την Αυστρία και έπεισε τον κόσμο ότι ένας νέος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Σεμπάστιαν, αν και δεν υπήρξαμε ποτέ στενοί πολιτικοί σύμμαχοι εντός του ΕΛΚ, έχοντας πολύ συχνά αντικρουόμενα εθνικά συμφέροντα. Είμαι όμως χαρούμενος γιατί είναι φίλος μου, και γιατί οι κόποι και τα ρίσκα που πήρε σήμερα δικαιώνονται.

Πολλά συγχαρητήρια στην dream team της κεντροδεξιάς και ειδικά στους: Blümel Gernot, Philipp Maderthaner, Axel Melchior και όλη την ομάδα νέων ανθρώπων που έφερε αυτήν την τεράστια νίκη!