Δεν διασταυρώνουν μόνο εντός της χώρας τα ξίφη τους, όποτε έχουν την ευκαιρία ή όποτε… χρειάζεται, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν μια ιδιότυπη κόντρα και στο εξωτερικό. Αυτόν τον ανταγωνισμό καταγράφει σήμερα στην στήλη του «Φύλλο και Φτερό» ο Γιώργος Κατσίγιαννης στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Αμφότεροι, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, επιδιώκουν μέσω των φανατικών υποστηρικτών τους να διαφημίσουν τις επιτυχίες τους στο εξωτερικό και να προβάλουν την αναγνώριση των ηγετικών τους χαρακτηριστικών εκτός των τειχών.

Την ώρα που γινόταν γνωστό ότι ο Γ. Παπανδρέου θα βραβευθεί για την περίοδο της πρωθυπουργίας του και οι δικοί του πανηγύριζαν στα social media, οι «βενιζελικοί» αποθέωναν με τη σειρά τους τον δικό τους ηγέτη, επειδή η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσιζε ομόφωνα να εκλέξει τον Ευ. Βενιζέλο στη θέση του εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Εκείνη, δε, που δεν ήξερε ποιον να πρωτοσυγχαρεί, ήταν η Φ. Γεννηματά!