Βουβά εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία στην Κεντροαριστερά, καθώς με απόφαση του Νίκου Αλιβιζάτου, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που στοίχισε τη ζωή σε ανθρώπους στη Δυτική Αττική, ακυρώθηκε η τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ταυτόχρονα οι υποψήφιοι ανέστειλαν μέρος των δραστηριοτήτων τους -συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους -την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας, η πλευρά Ανδρουλάκη πρότεινε να γίνει έστω μια τηλεμαχία το Σάββατο, ώστε να συγκρίνει ο κόσμος τους δύο υποψήφιους και τις θέσεις τους. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το επιτελείο του ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε, την αναβολή των εκλογών για την επόμενη Κυριακή, πρόταση που, επίσης, δεν έγινε αποδεκτή από τον Νίκο Αλιβιζάτο. Η δικαιολογία είχε να κάνει με το ότι τις δύο επόμενες Κυριακές έχουν εκλογές οι δικηγορικοί σύλλογοι.

Στον αντίποδα, πηγές προσκείμενες στη Φώφη Γεννηματά επισημαίνουν ότι αρχικά ήταν εκείνοι που είχαν προτείνει να γίνει η τηλεμαχία το Σάββατο, αλλά διαφώνησε η πλευρά Ανδρουλάκη. Σημειώνουν δε ότι λόγω της φονικής θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική, επιβάλλεται να υπάρξει για τρεις ημέρες κάθε αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας.

«Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, η αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας, αφορά την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017». Αυτό απαντά η πλευρά Ανδρουλάκη που επιμένει στο ντιμπέιτ, από τη στιγμή που το αίτημά για αναβολή απορρίφθηκε, και ρίχνει την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του στην πλευρά της Φώφης Γεννηματά. 

Η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής Αλεβιζάτου έχει ως εξής:

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθώς και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους μπροστά στο θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική. Συμμετέχοντας στο πένθος των οικογενειών τους, η Επιτροπή αποφάσισε:

Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους.

Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.