Δύο κι όχι τρία, από τα πάρα πολλά απόρρητα έγγραφα της υπόθεσης της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, μπόρεσαν να αναγνώσουν τελικά οι βουλευτές-εκπρόσωποι των κομμάτων, που χθες κλήθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο σε μια διαδικασία... πρωτοφανή.

Ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος, που συνόδευε τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήλωσε ότι τα έγγραφα είναι πάρα πολλά και μόνο δύο -από τα τρία που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ- μπορούσε να δώσει προς «ανάγνωση».  

Οι βουλευτές στις δηλώσεις τους αργότερα τόνισαν ότι δεν διαφωτίστηκαν ιδιαίτερα από τα δύο έγγραφα, καθώς θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση στο σύνολό τους, ωστόσο δεν έλειψαν οι καταγγελίες για τον τρόπο που έγινε η διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε «πληρεξούσιο» από τον πρόεδρο του κόμματός του, υπέγραψε πρωτόκολλο ανάγνωσης, ενώ μιλώντας για γελοιότητες και απαξίωση της διαδικασίας, κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός με όσα είπε στη Βουλή έκανε διαστροφή ερμηνείας των εγγράφων.  

Στ. Νοβ.