Τη σύνθεση του πολιτικού κέντρου που θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις κα θα καθοδηγεί την πορεία της παράταξης μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου αναμένεται να ανακοινώσει, σήμερα Παρασκευή, η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω καθοδηγητικό όργανο θα είναι εξαμελές και θα μετέχουν η επικεφαλής του νέου φορέα, Φώφη Γεννηματά, ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Νίκος Ανδρουλάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην ίδια κατεύθυνση, εν όψει ιδρυτικού συνεδριου, αναμένεται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, η συγκρότηση ευρείας και αντιπροσωπευτικής Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και θεματικών επιτροπών, τα μέλη των οποίων θα έχουν την ευθύνη να «τρέξουν» τις διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου. Σε αυτό θα συμμετέχουν στελέχη από όλες τις πλευρές και θα επιχειρηθεί μέσω αυτών να δοθεί το μήνυμα της ενότητας και της ανανέωσης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη συγκροτηθεί και λειτουργεί στη Βουλή ένα άτυπο όργανο, προκειμένου να αποφεύγονται αρρυθμίες και να υπάρχει εύρυθμος συντονισμός μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, που θα παραμείνουν αυτόνομες μέχρι τις επόμενες εκλογές. Στο άτυπο αυτό όργανο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δύο γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων (ΔΗΣΥ – ΠΟΤΑΜΙ), καθώς και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι τους.

Για την προσεχή Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η πρώτη κοινή συνεδρίαση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και των πολιτικών τους συμβουλίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.