Μια άγνωστη πτυχή κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι αυτή είναι η αγάπη του για τη μουσική και τους μουσικούς τους  οποίους θαυμάζει. Πρόσφατα εγκαινίασε έκθεση στην Παλαιά Βουλή αφιερωμένη στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι διοργανωτές πλαισίωσαν την εκδήλωση με μελωδίες που ακούστηκαν ζωντανά.

Η σύνθεση του Μαρίνου Τριανταφυλλίδη, με τα δύο βιολιά, τα πλήκτρα και το μπουζούκι, εκκίνησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος στο τέλος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και τους χαιρέτησε προσωπικώς έναν-έναν.

Το αυτό είχε πράξει προ καιρού σε μιαν άλλη εκδήλωση, όπου η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων έπαιξε μια ροκ μπαλάντα. Ο Πρόεδρος, ενθουσιασμένος, τους προσέγγισε για να τους συγχαρεί και εκείνοι ανταποκρίθηκαν παρά το πρακτικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν.

Δηλαδή, έπρεπε να τον χαιρετίσουν πρώτα στρατιωτικά με το δεξί χέρι και κατόπιν διά χειραψίας, ενώ την ίδια στιγμή κρατούσαν στο αριστερό τα μουσικά τους όργανα. Δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα, ιδίως για τους τυμπανιστές, τους τρομπονίστες και γενικώς για τους μουσικούς των μεγάλων πνευστών.