Eνας φίλος απ' τα παλιά είναι πολύ πιθανό να κάνει δυναμικό comeback στη «γαλάζια» καθημερινότητα. Ο λόγος για τον πρώην κορυφαίο υπουργό και σταθερό πολιτικό φίλο του Κώστα Καραμανλή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος αναζητούσε εδώ και καιρό άκρες στο στενό σύστημα Μητσοτάκη.

Βλέπετε, μπορεί στη διάρκεια της μάχης για την αρχηγία το 2016 να είχε ταχθεί αναφανδόν στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχοντας, μάλιστα, χρησιμοποιήσει σκληρή ρητορική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο δηλώνει στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του διατεθειμένος να συνεισφέρει από όποιο πόστο μπορεί στην προσπάθεια για την ολική επαναφορά της ΝΔ στην εξουσία.

Και στην Πειραιώς, όμως, τον βλέπουν τελευταία με... άλλο μάτι, αφού, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, έχει εξαιρεθεί για τα καλά από τη λίστα των άλλοτε «γαλάζιων» κυβερνητικών στελεχών που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής και τα οποία κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη έχουν -εν ονόματι της ανανέωσης- μια θέση στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σε αυτό συνετέλεσαν τόσο οι ιδιαιτερότητες του νομού Ροδόπης, όπου εκλέγεται και στον οποίο αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας χριστιανός βουλευτής, όσο και οι αγαστές σχέσεις που διατηρεί με τον γερμανικό παράγοντα, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες στο μέλλον (ποιος λησμονεί ότι η χάρη του έφτασε μέχρι τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε σε ένα από ταξίδια του επί γερμανικού εδάφους;).

Πολλά, πάντως, για το πολιτικό του μέλλον θα εξαρτηθούν από το αν τελικώς θα τοποθετηθεί στο επικείμενο συνέδριο, όπως το περιβάλλον του ίδιου αφήνει να διαρρεύσει, και φυσικά από το τι θα πει... Γιατί, αν αρχίσει τα περί φυσιογνωμίας του κόμματος, τότε θα τα καταστρέψει όλα!