Κάθε άλλο παρά απαρατήρητα περνούν από τους παροικούντες την «γαλάζια» Ιερουσαλήμ τα διαδοχικά ανοίγματα της πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη σε καραμανλικούς βουλευτές, οι οποίοι στην μάχη για την αρχηγία της ΝΔ είχαν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η αρχή έγινε πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε από τον Γιώργο Βλάχο το νέο κύκλο κατ' ιδίαν συναντήσεων με τους βουλευτές του. Στην συνέχεια και αφού μεσολάβησαν τα γεύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο με τον «Βαγγέλα», όσο και με τον Κώστα Καραμανλή, φαίνεται πως ήλθε η ώρα για να γεφυρωθεί το χάσμα με έναν ακόμη επιφανή καραμανλικό και πρώην υπουργό.

Ο λόγος για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο σύστημα Μητσοτάκη, δείχνοντας διάθεση να επιστρέψει για τα καλά στη νεοδημοκρατική καθημερινότητα.

Ο… τρίτος της παρέας ήταν ο Κώστας Τασούλας, επίσης φανατικός υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Βουλής στην κούρσα διαδοχής του 2016.

Ο Γιαννιώτης βουλευτής όχι μόνο έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά συμμετέχει ενεργά και στην προετοιμασία του συνεδρίου, δίνοντας τα… φώτα του σε ό,τι αφορά την κομματική ιστορία στα νεαρής ηλικίας στελέχη που επιμελούνται το βίντεο που θα συνοδεύσει την έναρξη των εργασιών.